Idei de marketing in domeniul asigurarilor si creditelor in vremea pandemiei

Continuand seria de recomandari pe timp de criza cu care v-am obisnuit, astazi vom oferi cateva sugestii pentru business-urile din domeniul asigurarilor si creditelor. Aceste verticale au inregistrat scaderi in vanzari in aceasta perioada si chiar daca acum nu se va mai ajunge la nivelul vanzarilor de dinaintea jumatatii lunii Martie, va recomandam sa actionati astfel incat sa mentineti legatura cu clientii cat mai bine, sa le oferiti suportul vostru acum mai mult ca niciodata, sa le oferiti facilitati specifice pentru aceasta perioada si sa va pastrati in mintea lor. Continuand promovarea chiar si la bugete scazute, repornirea intregii afaceri va fi mai usoara odata ce vom reveni la vremuri mai bune.

  • Prima recomandare ar fi sa tineti cont de starea generala a populatiei atunci cand va comunicati reclamele, sa folositi un ton empatic, sa tineti cont ca multe subiecte pot fi mai sensibile si reclama voastra risca sa fie interpretata gresit daca nu aveti grija la modul in care formulati textele si creati ideile de campanii.

Exemplu de text pentru reclama:

” Impreuna reusim sa trecem peste aceasta perioada. Ca sa iti fie mai usor, am obtinut pentru tine posibilitatea de plata online cu cardul direct in site sau prin direct link, pentru ca tu sa platesti ratele sau sa inchei un contract nou, de acasa, din fata calculatorului. Daca ai orice fel de intrebari legate de creditul tau, contacteaza-ne si te ajutam cu placere!”

  • Incercati ca site-ul vostru sa fie optimizat cat mai bine, astfel incat utilizatorii sa nu aiba nevoie de contact uman. Daca pana acum existau multe site-uri in care nu se puteau uploada documente pentru a obtine o asigurare sau un credit 100% online, acum este momentul sa mergeti la nivelul urmator si sa le oferiti clientilor vostri aceasta posibilitate.

Exemplu de site optimizat cu simulator credit sau asigurare:

  • Promovati produsele care sunt cel mai potrivite pentru aceasta perioada. Puteti sa promovati produse care au avut succes in trecut sau, daca considerati ca aveti alte produse care se potrivesc acestei perioade, le puteti folosi pe acelea. Puteti deasemenea sa creati pachete noi, oferte valabile numai pe perioada crizei.

  • Inca o recomandare pe care o mai putem face, este sa oferiti posibilitatea clientilor vostri sa isi amane ratele in cazul in care au nevoie de acest lucru. Fie ca vorbim despre asigurari, fie ca vorbim despre credite, unii clienti pot avea dificultati in achitarea lor iar propunerea voastra va veni ca un raspuns firesc la nevoile lor. Raspunsul vostru prompt la nevoile lor ii va transforma in clienti fideli.

 

  • Ofera clientilor tai siguranta, stabilitate si un proces online cat mai simplu. Asigura-te ca ai un landing page relevant si datele de contact afisate cat mai vizibil, atat pe desktop cat si pe mobil si updateaza informatiile din Q&A pentru perioada aceasta: adauga detalii noi legate de procese pe perioada pandemiei si incearca sa raspunzi la temerile noi pe care le au clientii tai.

 

  •  In campaniile de promovare incearca sa targetezi audiente noi, la care nu ai ajuns pana acum si care in noul context ar putea fi interesate de oferta ta. Creaza-ti noi personas carora le vei adresa mesaje diferite: pentru familiile cu copii mici, care vor sa asigure un viitor sigur copiilor, pentru persoane in varsta care au nevoie de ajutor material sau pentru tineri la început de cariera.

  • Încearca o campanie de Gmail catre baza ta de date. Pune accentul pe faptul ca se pot incheia asigurarile si creditele fara nicio deplasare din partea contractantului. Ofera siguranta si pune accent pe beneficiile oferite: gen esalonare rate sau rambursare anticipata fara costuri oricand.

  • Adapteaza-ti oferta si adauga beneficii care conteaza in aceasta perioada pentru clientii tai, cum ar fi: credite 100% online printr-un simplu formular si livrarea banilor pe card sau cadou zile fara dobanda.

Sfaturile de mai sus sunt un punct de pornire, insa tu iti cunosti cel mai bine clientii. Construieste-ti baze de date pe termen lung si comunica prin mesaje simple, pe ințelesul celor interesati. 

Noi putem ajuta prin construirea de strategii de promovare eficiente în online, este ceea ce facem cu pasiune de 8 ani, asa ca ne poțt scrie si discutam mai multe intr-un call. 😉

Vizualizează video-urile colegelor noastre, Livia și Roxana, aici:

*Sursa imagini:Image 1Image 2, Image 3, Image 4