Dacă tocmai ți-ai lansat un magazin online, dorim să îți venim în ajutor cu câteva recomandări de care să ții cont atunci când îți conturezi strategia de marketing.
Deși e o provocare să faci acest pas în contextul actual, vei vedea că pe termen lung e cea mai bună decizie pe care ai fi putut să o iei. Prezența în online e un must-have acum, deoarece majoritatea persoanelor petrec mai mult timp făcându-și cumpărăturile online și căutând diverse servicii.
Iata câteva sfaturi pe care ți le-am pregătit:
– Fiind la început de drum, e foarte important să ai o vizibilitate cât mai mare pe mai multe platforme. Folosește puterea Instagram-ului pentru a atrage clienți cu vizualuri interesante sau cu un story video despre produsele tale.
– Asigură-te că ai obiective foarte bine stabilite, ca mai apoi să ai campanii de succes. Fie că îți dorești să îți crești vânzările sau baza de clienți, e important să știi de la început ce dorești să realizezi ca să poți apoi implementa în campanii și măsura în consecință.
– Identifică cu atenție publicul tău țintă, nevoile acestuia și canalele online pe care le frecventează, iar apoi pregătește campanii specifice, cu mesaje adaptate și contextuale, pentru a-i aduce pe site să-ți descopere produsele.
– Adaptează-ți oferta de produse, ținând cont de nevoile speciale ale pieței din această perioadă și promovează acele produse.
– Aspectul vizual este unul dintre cei mai importanți factori care contează atunci când se efectuează o achiziție. Captează atenția potențialilor cumpărători cu un vizual creativ, care comunică personal cu publicul țintă, dar în același timp minimalist, fără prea multe elemente care îngreunează imaginea.
– Un alt sfat ar fi referitor la informațiile despre livrare. Acestea trebuie să fie cât mai vizibile acum, atât în site cât și în mesajele din reclame. Încearcă să oferi plus valoare utilizatorilor pe partea aceasta.
– Alătură site-ului tău pagini de Facebook, Instagram si Blog interactive. Este foarte important să îți ții publicul țintă up-to-date și să îi dai detalii despre produsele vândute și, nu îl ultimul rând, tips and tricks, care să-l facă să revină zilnic pe pagină și mai apoi să-l transformi în client fidel.
– În social media, fii consistent cu postările pe Facebook și Instagram. Cu timpul, toate aceste eforturi vor avea rezultatele dorite. Creează o comunitate pe Facebook printr-un grup, unde poți să ai o legătură mai strânsă cu clienții tăi și unde aceștia pot să îți adreseze diverse întrebări.
– În Google Ads, îți recomandăm să începi cu o campanie de Shopping Ads, deoarece are o performanță bună, mai ales în perioada aceasta, conform datelor pe care le-am văzut în conturile noastre.
– O altă recomandare este să ai campanii de Search cu cuvinte cheie specifice, care vin în completarea celei de Shopping. Alege să mergi pe principalele categorii din site și să scoți în evidență produsele vedetă, care crezi ca s-ar vinde bine în perioada aceasta.
De exemplu, dacă vinzi articole pentru copii, încearcă să te axezi pe jocuri și jucării care se pot folosi înăuntru – pentru cei care stau la apartament, iar pentru cei ce stau la casă și au curte, le poți recomanda tobogane, trambuline, triciclete etc.
– Nu uita că ai la dispoziție diferite tool-uri ca să verifici competitorii, vezi ce fac ei, caută cuvinte cheie și scrie articole de blog cu ele ca să crești și organic. (https://www.similarweb.com/, https://neilpatel.com/ubersuggest/)
– Alocă o parte din buget unei campanii de Remarketing și uneia de Display cu targetări mai specifice, precum custom intent și custom affinity.
Indiferent dacă implementezi sau nu aceste strategii, în timpul unei crize vor exista întotdeauna lucruri pe care nu le poți controla. Pentru ca business-ul tău să prospere, trebuie să te focusezi să găsești pe modalități de a continua să îți crești afacerea și să păstrezi clienții fericiți.
Dacă ai nevoie de ajutor pe partea de strategie și implementare, suntem aici pentru tine să discutăm cele mai bune oportunități de marketing digital.
Vizualizează și video-urile colegelor noastre, Diana și Cătălina: