Idei de marketing pentru restaurante si cafenele in vremea pandemiei

Tu ce ai facut azi pentru business-ul tau?

Restaurantele si cafenelele sunt printre business-urile care au cel mai mult de suferit in aceasta perioada. Daca ai un business in acest domeniu, cu siguranta ai simtit asta pe pielea ta si te gandesti ce ai putea face pentru a trece cu bine prin criza.

Tocmai de aceea, ne-am gandit sa te ajutam cu cateva idei si sfaturi utile pentru a-ti adapta afacerea, pentru a identifica nevoile si dorintele clientilor in aceasta perioada dificila, pentru a ramane alaturi de ei si, de ce nu, pentru a atrage clienti noi.

Prezenta online este un must have, fara dar si poate, asa ca, uite ce poti face:

Ofera emotie. Apropie-te mai mult de clientii tai, fii empatic cu nevoile lor in aceasta perioada dificila si transmite-le mesaje pozitive in postarile din social media. Nu uita ca si optimismul si speranta pot fi contagioase.

Fii creativ si adapteaza-te in situatiile de criza, nu cei mai puternici supravietuiesc in aceste perioade, ci cei care se adapteaza cel mai usor. Incearca sa promovezi activitatea si ofertele tale si prin intermediul altor canale online decat cele pe care obisnuiai sa le folosesti, astfel o sa ajungi cu mesajele tale la un public mai numeros.

✓ Fie ca folosesti social media, Google Ads sau alte canale de promovare, nu uita sa transmiti clientilor ca ai creat mecanisme care sa garanteze siguranta angajatilor tai si ca mancarea este preparata intr-un mediu dezinfectat si curat. Incurajeaza-i sa comande si ofera-le livrare gratuita.

Mizeaza pe cele mai bine vandute produse ale tale si creeaza pachete speciale pentru perioadele de criza. Apeleaza la angajatii si colaboratorii tai pentru un plus de vizibilitate in social media, mizeaza pe sustinere reciproca a micilor business-uri. 

✓ Chiar daca ai o strategie de comunicare buna in Facebook in perioada aceasta, reach-ul organic este destul de mic. Promoveaza-ti mesajele pentru a ajunge la cat mai multi oameni. Daca ai un buget mic incepe cu cei mai relevanti: cei care au fost pe site-ul tau, cei care au dat like paginii tale, lista de clienti, persoane relevante din aria locatiei tale.

✓ In situatie de criza trebuie sa ai grija de vizibilitatea brandului tau. Sa nu uiti ca oamenii vor retine brandurile alaturi de care au trecut prin toata criza. Fidelizeaza-ti clientii si focuseaza-te pe o strategie de comunicare impecabila pe pagina de Facebook si in grupuri de Facebook. incearca sa ajuti comunitatea, ca de altfel sa te poti sustine. Creeaza pachete speciale pentru cadrele medicale si incearca sa oferi mici beneficii clientilor fideli (de la o doza de suc, un ceai sau o prajitura). Poti crea pachete de sustinere, astfel incat clientii care vor sa-ti sustina business-ul sa poata cumpara de acum meniu pentru o zi sau o saptamana si sa beneficieze de el cand revin la job. Pastreaza comunicarea deschisa si incearca sa prezinti meniul si ofertele cat mai simplu.

Fii transparent cu clientii, reinventeaza-ti afacerea, acum este timp pentru a crea idei de viitor si oportunitatea de a intra in online. Foloseste-te de landing page cu meniurile cele mai vandute (pozate frumos, bineinteles) si cu un numar de telefon si livrare la domiciliu. Fii alaturi de clientii tai si abordeaza ideea de gatit in familie (retete – gateste acasa, mancare semipreparata) sau ofera-le cupoane de reducere de x% la a doua comanda.

 

Initiative care ne plac

Atunci cand afacerile mici pe care le iubim – fie ca e vorba de restaurante, cafenele, magazine sau saloane – au nevoie de sustinerea noastra pentru a supravietui in vremea pandemiei, haideti sa le fim eroi!

#SustinemAfacerileMici

Ne place tare de tot initiativa https://cadou.ialoc.ro/ cu cardurile cadou emise catre toate companiile mici si mijlocii la care tinem. Tu poti sa iti cumperi in avans lucrurile si experientele de care sa te bucuri mai tarziu, astfel ca impreuna sa tinem afacerile mici pe linia de plutire. 

 

#MeniuLaDatorie

Restaurantele s-au alaturat si ele luptei. Big Belly au lansat #Meniuladatorie. 

Intram pe site-ul lor sau pe cel al partenerilor si donam unul sau mai multe meniuri catre personalul medical, iar ei livreaza direct cadrelor medicale din primele linii. Mai simplu nu poate fi: tu stai acasa, comanzi si contribui la sprijinirea medicilor din prima linie si, totodata, a restaurantelor preferate.

 

Exemplele de astfel de actiuni creative sunt multe, oamenii din Horeca ne arata ca nu se dau batuti si profita de avantajele marketingului online pentru a supravietui. Ne inclinam in fata lor si ii asteptam cu drag la o limonada virtuala pentru a discuta alte idei sau strategii de comunicare si promovare in situatia de fata.

 

Participa si tu activ la salvarea restaurantului si cafenelei tale preferate! ?

Vizualizează și video-urile colegelor noastre, Beatrice și Laura: