Internship cu aroma de limonada cu PPC @adLemonade

Bună, numele meu este Miruna, sunt studentă în anul II la FSPAC, specializarea Publicitate și, timp de o lună, am fost intern la cea mai faină agenție de marketing digital. Cum care agenție?! adLemonade, desigur. Și mai mult decât atât, de la 1 august și-au deschis birou și în Cluj-Napoca pentru a fi mai aproape de tine.

Primul contact pe care l-am avut cu adLemonade a fost, cum altfel, decât prin Anabela Luca. Eram în timpul facultății când am fost anunțați că unele cursuri vor fi înlocuite de cursuri predate de persoane de la Google Academy for Ads. Fiind un subiect care face parte din domeniul pe care-l studiez la facultate, mi-a stârnit interesul, așa că am ales să acord o mai mare atenție acestui curs, în special. Anabela ne vorbea cu foarte mare drag despre ceea ce face ea și vedeam în felul în care ne prezenta slide după slide cât de pasionată este de munca pe care o face. Atât de mult încât m-a făcut să mă gândesc că dacă, la un moment dat mi se oferă ocazia, poate voi vorbi și eu la fel despre munca pe care o fac.

Și ocazia mi s-a oferit indirect când, la sfârșitul prezentării ei, Anabela a spus că adLemonade este în căutare de studenți dorinici să facă un internship la ei. Am ajuns acasă și primul lucru pe care l-am făcut a fost să-i scriu un mail Anabelei și să-i spun că aș fi interesată să fiu într-un internship la adLemonade. Ca să ajung în echipa adLemonade a trebuit să îndeplinesc mai multe sarcini printre care a fost și obținerea a două certificate de la Google Partners și anume diploma pentru Google Ads Fundamentals și cea pentru Google Ads Search Certification pe care le-am și obținut.

În data de 1 august am început internship-ul la Cluj Hub alături de Vadim care m-a îndrumat și m-a învățat tot ceea ce trebuia să știu despre ad-uri și despre cum se creează acestea și m-a învățat cum să folosesc anumite programe pentru a-mi eficientiza munca.

De asemenea, Ramona împreună cu celelalte colege din echipă mi-au dat task-uri diferite pentru a mă ține „în priză” pe toată perioada internship-ului. Am învățat să folosesc atât Google Ads, făcând campanii noi de search, de remarketing sau RLSA, căutând numeroase cuvinte cheie din diferite domenii și creând texte care să atragă un public țintă bine definit, cât și Facebook Ads Manager unde am făcut ad-uri pentru diferite brand-uri și am ajuns să le îndrăgesc pe ambele în mod egal. Pe lângă activitățile mai serioase, am contribuit cu postări și la paginile de Facebook și Instagram ale adLemonade și am dat startul Instastory-urilor printr-un Highlight fain despre firmă pe care te încurajez să-l vezi și tu. Pe parcursul acestui internship am învățat lucruri din domenii pe care nu-mi imaginam că o să le studiez vreodată, am descoperit multe tipuri de cafea, de corturi, de scaune auto pentru bebeluși și lista poate continua cu multe alte exemple.

Concluzia este una clară, îmi place la adLemonade, îmi place ceea ce lucrez, îmi plac oamenii din echipă și aș vrea să rămân alături de ei mult timp de acum încolo, să mă dezvolt alături de ei și să învăț cât mai multe lucuri interesante.