5 lucruri de verificat inainte de a porni o campanie de Display

Te gandesti sa pornesti o campanie de tip Display in Google AdWords, dar nu esti sigur ca ai setat totul bine? Nici o grija, astazi te ajutam cu 5 lucruri pe care trebuie sa le verifici pentru a rula o campanie de succes in reteaua de Display Google.

Cu toate ca pot parea lucruri neimportante, de cele mai multe ori ele fac diferenta dintre o campanie de succes si una ce cheltuie bani in van.

1. Content exclusion

Una din multele setari pe care le gasesti atunci cand creezi campania la additional settings si care este deseori ignorata.
Banuiesc ca nu vrei ca anunturile tale sa se afiseze pe site-uri care au continut sensibil, cum ar fi tragedie si conflict, limbaj vulgar si profan, site-uri cu stiri senzationale si socante sau site-uri cu continut sexual sugestiv. Toate aceste site-uri le poti exclude din start la Content exclusions, categoria Sensitive content.
Pe langa asta, iti recomandam sa te uiti si la categoria Content type si sa excluzi: Games, Parked domains si celelalte optiuni pentru video.

2. Frequency capping

De cate ori ai navigat pe internet si ai observat acelasi banner din nou si din nou pana a devenit iritant? Pentru ca anunturile tale sa nu aiba aceeasi soarta, ai putea sa limitezi de cate ori este afisata o reclama aceluiasi utilizator in decurs de o zi, o saptamana sau o luna.
Recomandarea noastra este ca un utilizator sa vada anuntul tau de maxim 4-5 ori pe zi.

3. Location options

O setare ce este importanta nu doar pentru campaniile de Display, ci pentru toate campaniile AdWords este cea de locatie. In mod implicit, AdWords targeteaza utilizatorii care sunt fizic in locatiile alese de tine sau care au aratat un interes fata de aceasta locatie.
Astfel, daca targetez Romania, reclamele mele vor fi livrate tuturor celor care se afla in Romania sau, spre exemplu, celor din afara Romaniei care au aratat un interes fata de aceasta locatie. Pentru a afisa reclame doar oamenilor din teritoriile alese de tine, recomandam sa optezi pentru “People in your targeted locations” si “People in your excluded locations”.

4. Automated targeting

In mod implicit, aceasta optiune este setata pe Conservative automation, care are ca scop sa gaseasca mai multi oameni ca cei targetati de tine si sa ii includa in targetarea ta la aceleasi costuri. Teoretic suna bine, dar in practica aceasta optiune iti poate da peste cap campania. Din experienta noastra, este mai bine si mai sigur sa alegi “No automated targeting”. Poti testa aceasta setare dupa ce ai un istoric bun pe campanie in ideea de a extinde performanta buna.

5. Exclude adsenseformobileapps.com

Cu totii folosim zilnic zeci de aplicatii pe telefon, iar un lucru ce ne displace tuturor sunt anunturile din ele. De cate ori ai descarcat o aplicatie si ai dezinstalat-o doar din cauza ca te iritau anunturile din ea? Daca vrei sa eviti ca anunturile tale sa apara in aplicatiile de pe mobil, trebuie sa adaugi adsenseformobileapps.com ca excludere la categoria de Placements. Exceptie fac campaniile de App Installs sau App Engagement care au rezultate bune daca sunt promovate in cadrul altor aplicatii.

Ti se par complicate campaniile de tip Display? Apeleaza cu incredere la specialistul tau in online marketing de la adLemonade, Google Premier Partner. Iti oferim solutii personalizate pentru cresterea afacerii tale prin promovare eficienta. Hai sa vorbim la contact@adlemonade.ro.