2017 – un an in schimbare in publicitatea AdWords. Cum sa fii pregatit

Afla cele mai noi trenduri in publicitate AdWords si Facebook Ads, direct de la expertul tau Google Premier Partner.

Bun venit in 2017! Pregatiti pentru noul val de schimbari din lumea PPC?

Pentru cei care nu si-au facut inca lista de prioritati, nu chiar totul se schimba. Google si Facebook isi continua “dominatia” ca rege si regina a marketingului digital – o metafora folosita de Patrick Hutchinson de la Marin Software care descrie perfect imaginea de ansamblu la inceput de an. Perechea care a facut regulile in 2016 este estimata a obtine $0.73 din oricare $1.00 cheltuiti in online marketing pentru 2017. Faci publicitate AdWords?

Asigura-te ca investia ta e directionata corect si fa ca fiecare dolar cheltuit sa aduca valoare pentru afacerea ta. Ca sa ai un inceput bun, am creat un mix al celor mai valoroase predictii din publicitate Adwords si Facebook pentru anul acesta. Foloseste-le ca sa maximizezi oportunitatile de pe piata sau apeleaza la specialistul tau in marketing pentru solutii personalizate.

 

1.Incepem anul cu schimbari importante

Din 31 ianuarie 2017 Expanded Text Ads vor fi singurele tipuri de anunturi acceptate in AdWords. Citeste aici despre Expanded Text Ads.

Messenger Ads, filtrele pentru video-uri live si posibilitatea de a afisa produse multiple intr-un singur news feed sunt cateva din schimbarile importante de la Facebook. Gasesti detalii despre cele mai recente update-uri Facebook aici. Asigura-te ca ai implementate cele mai noi features in contul tau si nu uita sa masori impactul lor, s-ar putea sa fie nevoie de ajustari constante pana cand vei vedea un trend crescator al performantei.

2. Audience targeting va fi trendul principal al anului 2017 

Strategiile de search in publicitatea AdWords vor prinde in sfarsit din urma strategiile de social, crede Brad Geddes de la AdAlysis. Discutam despre audience targeting de cativa ani, dar acum putem targeta mai minutios si mai eficient audientele de search altadata greu de atribuit. Cu aceste schimbari o sa vedem strategii mai interesante, implementari mai complexe si o utilizare mai larga a  audience targeting.

Ganditi dincolo de keywords si vizualizati audientele in contextul cautarilor lor. Astfel, daca observam in Analytics ca vizitatorii de gen feminin au o pondere mai mare si o rata de conversie mai mare decat barbatii, putem crea campanii de search targetate pe audienta feminina in care alocam mai mult buget si un bid mai mare pe cautarile generate de aceasta audienta, crescand astfel sansele de conversie.

3. Creeaza ad-uri pentru Voice Search

Vom vedea o crestere a voice search-ului in 2017 spune Melissa Mackey de la gyro, iar marketerii trebuie sa inceapa sa gandeasca ad-uri care sa se muleze pe limbajul natural al prospectilor. Acest trend ne-ar putea oferi o idee mult mai clara despre cautarile exacte ale clientilor pentru publicitate AdWords intrucat nu sunt filtrate de procesul de scriere. Va fi o provocare pentru motoarele de cautare, dar si pentru specialistii de marketing, de a produce rezultate relevante pentru cautari cel putin ingenioase.

4. Creeaza o relatie cu prospectii inainte ca acestia sa intre in “buying mode”

Purchase funnel-ul este extrem de complex astazi si, ca rezultat, micro-momentele conteaza mai mult ca oricand. Sa creezi interactiune cu potentialii clienti cu zile, saptamani sau chiar luni inainte ca acestia sa  converteasca va deveni noua norma.

Investeste in toate partile funnel-ului de vanzare, de sus in jos, nu doar in ultima parte, pentru a putea obtine si mentine increderea necesara de a converti un vizitator in client. E important sa nu neglijam impactul campaniilor de mobile in contextul pregatirii utilizatorilor pentru a finaliza achizitia care in continuare se intampla preponderent pe desktop.

5. Investeste in instrumente de analiza si monitorizare pentru a masura eficient ROI-ul

Pentru Google Analytics, foloseste diferite modele de atribuire in functie de contextul in care se face raportarea. Genereaza multiple rapoarte care sa raspunda la diferite intrebari, foloseste aceste raspunsuri pentru a obtine date mai relevante si fa modificarile necesare in campanii pentru a maximiza rezultatele.

La nivel de Social Analytics, exista multiple tool-uri pe care le puteti utiliza pentru listening, engagement analysis, follower analysis sau influencer identification printre care Sysomos, Visible Technologies, Oracle Social Cloud, Viral Heat, Brand 24 sau Brandwatch.

6. Adopta fara intarziere live video-ul pe Facebook (si nu numai)

Daca nu ai experimentat live video-ul in 2016, acum e sansa ta sa iesi de pe blog si sa apari in fata camerei 🙂 Vom vedea specialisti de marketing adoptand noile feature-uri ale live-ului pe multiple canale. Implica-te in crearea de video-uri si foloseste tool-urile Facebook pentru a crea continut nativ cu potential.

Video-urile incarcate si editate direct pe Facebook au de 4 ori mai multe interactiuni decat cele distribuite de pe alte platforme iar reach-ul organic al video-ului a crescut cu 135% anul trecut, comparativ cu fotografiile incarcate pe Facebook. In plus, continutul video pe Facebook are cu 260% mai multe share-uri decat continutul text+link. Urmareste-ne pe pagina noastra de Facebook pentru a urmari live-uri si a afla ultimele updates din domeniu.

7. Instruieste-te pentru a ramane la curent cu cele mai noi tendinte din domeniu

Cu toate schimbarile care au loc in permanenta e important sa nu fii depasit de noile updates in publicitate AdWords si Facebook. Scrie-ne aici pentru a afla cand organizam urmatorul curs de Google AdWords.

Ca idee de baza pentru un an ce se anunta spectaculos in schimbari, nu te teme de multiplele optiuni de targetare si diferitele formate de ad-uri.

Viteza, perseverenta si creativitatea vor invinge si in 2017.

Ai alaturi partenerul de marketing potrivit? Hai sa vorbim la contact@adlemonade.ro. Suntem agentia ta de performance marketing, specializata  in publicitate Adwords si Facebook Ads.