Noile Messenger Ads – Mosul vine devreme (de la Facebook Ads)

Trimite mesaje sponsorizate direct din Facebook Ads

24% din populatia activa a planetei “populeaza” planeta Facebook. La inceputul lunii noiembrie, Facebook a raportat venituri in crestere cu 56% fata de trimestrul trei al anului anterior, in valoare de 4.6 miliarde de dolari.

Romanii sunt avizi consumatori de Facebook, mai exact peste 8,8 milioane de persoane il folosesc atat pentru socializare dar si pentru research si interactiune cu brandurile preferate. E un mediu de promovare dinamic si provocator pe care il poti pune in slujba business-ului tau. Cheia e sa tii pasul cu schimbarile care au loc aproape saptamanal. 

Printre noutatile lunii la Facebook Ads gasesti filtrele  pentru video-urile live si noile optiuni pentru butoanele de call to action. Butonul de “Request Time” de exemplu, deschide automat o fereastra de Messenger intre utilizator si business-ul tau.

Dar cea mai importanta noutate a lunii este posibilitatea de a crea anunturi si de a deschide conversatii direct din Facebook Messenger.


 

fullsizeoutput_38


 

Facebook Messenger Ads sunt gandite pentru a crea interactiune cu audienta prin intermediul mesajelor primite prin aplicatia Messenger. Marketerii vor putea folosi mesajele sponsorizate pe Messenger si pentru a reintra in legatura cu utilizatorii care au avut deja o conversatie cu pagina de business.

Cum se creeaza?

Simplu, folosind Facebook Ads Manager sau Power Editor. Folositi obiectivul “website clicks” pentru campania nou formata si dupa setarea optiunilor de campanie si ad-set alegi Messenger ca destinatie la nivelul ad-ului.

Cum se livreaza?

O copie a ad-ului tau si textul inserat in casuta de Messenger vor fi livrate automat persoanelor care vor da click pe anunt in News Feed si Mobile News Feed.

Daca raspunde mesajului tau, utilizatorul poate incepe o conversatie cu tine.

screen-shot-2016-12-08-at-14-08-04

Mai multe optiuni

Suna interesant? O optiune mai avansata e sa folosesti mesajul structurat (JSON) care include mai multe detalii si mai multe optiuni : mesaje media, raspunsuri rapide si butoane de call to action. Utilizatorii trebuie, de asemenea, sa dea click pe raspunsurile rapide sau pe butoanele de CTA pentru a incepe o conversatie cu tine.

Mesajul structurat se scrie in cod si se copiaza direct in casuta specifica, la nivel de ad-set (matricea JSON accepta maxim 5 mesaje). 

Cum se masoara?

Ca sa vezi felul in care a performat Messenger Ad pentru business-ul tau, customizeaza coloanele de raport in Ads Manager incluzand :

  • Replies/Blocks on Messenger – vezi cate persoane au raspuns la mesajul tau sau au blocat mesaje de la compania ta
  • Link clicks – vezi cate persoane au dat click pe linkul tau ca urmare a ad-ului

Conversiile se masoara la fel ca la o campanie normala, utilizand pixelul Facebook pe site. Deocamdata, conversiile obtinute exclusiv din Messenger Ads nu genereaza raport individual.

Pregatit sa incerci noile ad-uri pe Facebook Messenger? Perioada e excelenta, business-uri de renume ca Burberry si Ebay si-au pregatit deja chatbot-uri speciale pentru sezonul Sarbatorilor de Iarna.

Version 2

Cu atatea tool-uri numai bune de folosit in decembrie, nu-ti mai ramane decat sa iti concentrezi  creativitatea si energia si sa scrii anunturi memorabile in Facebook Ads. Ho! Ho! Ho!

Ai nevoie de ajutor? Avem pregatite doze de creativitate gandite pentru rezultate masurabile. Hai sa vorbim la contact@adlemonade.ro.