RLSA si Customer Match, mixul perfect pentru atentie si retentie in campanii AdWords

Afla cum sa folosesti RLSA si Customer match pentru campanii AdWords eficiente

Capacitatea de concentrare pentru utilizatorii de device-uri multiple a scazut dramatic in ultima decada. Ne aflam acum la 8 secunde,  fata de 12 secunde in anul  2000, mai putin decat capacitatea de concentrare a unui peste care isi poate mentine atentia asupra unui obiect pentru 9 secunde. Cel putin asa arata un studiu comandat de Microsoft la care au participat peste 2000 de persoane.

Asadar nu ne putem concentra prea mult… ce spuneam?

A, da! Iar advertiserilor le e din ce in ce mai greu sa ne vanda produse rapid si relevant.

Nu e o regula valabila pentru toata lumea, insa. Brandurile de succes reusesc sa conecteze cu potentialii clienti in momentele cheie “I-want-to-know, I-want-to-go, I-want-to-buy” iar Google AdWords e acolo sa ii ajute.

Produse precum listele de remarketing pentru anunturile search (RLSA) si Customer Match sunt chei pentru campanii Adwords eficiente. Iata cateva noi insight-uri publicate de Google saptamana trecuta despre aceste doua inovatii:

 

3 imbunatatiri pentru RLSA

  • Ai acces la clienti pe device-uri multiple. Daca cineva iti viziteaza site-ul de pe laptop sau tableta, il poti urmari cu anunturi relevante si la cautarea efecutata de pe mobil
  • Pastreaza-ti listele de vizitatori pentru mai mult timp. Mai exact pana la 540 de zile, facandu-ti mai usor accesul la clienti care fac achizitii sezoniere sau produse de larg consum targetati in campanii AdWords
  • Iti poti adauga listele de remarketing la nivel de campanie mai tarziu anul acesta, beneficiind de o functionalitate RLSA mai rapida si mai usoara.

44-low-attention-span-find-out-how-to-get-things-done

Already a customer. Hungry for more?

Foloseste Customer Match in combinatie cu RLSA pentru rezultate de 3 ori mai mari (raportate in SUA) decat cele generate din campanii AdWords simple de Search.

Faptul ca lucram pe device-uri multiple nu inseamna ca avem mai putina atentie ci atentie dispersata in mai multe locuri, argumenteaza un alt studiu condus de Centrul National de Informatie Biotechnologica si de Biblioteca Nationala din SUA. Consumatorii actuali sunt mai agili la identificarea nevoilor lor si la a hotari rapid ce vor si ce nu. Totodata, le ia mai putin timp sa proceseze si sa memoreze informatia.

 

Doze de atentie

Utilizatorii de technologie isi dozeaza de obicei atentia pe masura ce navigheaza astfel incat sa aiba mai multe momente de concentrare marita pe parcursul sesiunilor pe device-uri multiple.  

Acestea sunt numai vesti bune pentru remarketing. Sa profitam asadar de secundele de atentie maxima ale clientilor si sa ne asiguram ca suntem acolo atunci cand acestea se intampla.

 

 

 

dman_facingright-226x300Dummmy’s Corner – Ce sunt listele de remarketing pentru anunturile search?  

RLSA ( Remarketing Lists for Search Ads) te ajuta sa te conectezi cu prospecti familiari cu specificul afacerii tale. Avantajul major este ca prin RLSA poti modifica anunturile de search, bid-urile si cuvintele cheie, bazandu-te pe activitatea clientilor in site.  

 

Ce face AdWords Customer Match?

CM arata anunturi clientilor specifici, pe care tu ii furnizezi sub forma unei liste catre Google. Cand acesti utilizatori se logheaza in contul lor Google, ei iti vad anunturile tale in reteaua Google Search, pe Youtube sau Gmail.  Listele de Customer Match utilizate de Google nu expira, dar e preferabil sa le updatezi periodic.