4 metode prin care AI reușește să îmbunătățească performanțele PPC și Copywriting
Inteligența artificială evoluează în mod vizibil de la o zi la alta, iar marketing-ul digital este printre primele domenii care gustă din plin ultimele noutăți în materie de inovație. Astfel, managerii de conținut, dar și specialiștii în copywriting și digital marketing încep să exploreze și să profite la maximum de potențialul pe care AI îl are.
AI a lăsat loc de interpretări și preziceri legat de cum va arăta un viitor digitalizat. Au apărut presupuneri în care AI ar înlocui orice activitate umană legată de crearea de conținut – începând cu simplul research, până la planuri editoriale detaliate.
Alții au presupus că machine learning-ul ar putea completa, într-o măsură sau alta, munca depusă de specialiști, tocmai pentru a produce un conținut de o mai bună calitate.
Până în acest moment, inteligența artificială nu a înlocuit complet copywriting-ul și nici strategiile de PPC, dar putem spune că a avut un impact semnificativ asupra acestora.
Te invit să descoperim împreună 4 metode prin care AI schimbă radical domeniul copywriting-ului și cum specialiștii din marketing pot profita de aceste schimbări pentru a-și îmbunătăți și performanțele PPC.
Cum este folosit AI-ul în digital marketing și copywriting
- Pentru a edita greșeli simple de scriere sau gramatică:
Să presupunem că lucrezi la un ebook legat de public speaking și vrei să te asiguri că nu există nicio eroare de scriere. Ei bine, în acest caz poți apela la o aplicație de editare a textului, precum Grammarly sau ProWritingAid. Având la bază inteligența artificială, aceste tipuri de aplicații îți scanează documentul, îți detectează eroarea și o corectează.
Iar dacă observi schimbări în stilul și modul de exprimare, don’t worry, căci tot aplicația le-a realizat. Odată cu aceste schimbări de stil, textul tău va suna mult mai natural și ușor de citit, lucru care în copywriting este printre “regulile de aur”.
2. Pentru a îmbunătăți conversiile
Inteligența artificială folosită în copywriting este atât de evoluată încât depășește cu mult doar simpla corectare a unui text. Cum aceste sisteme de AI sunt create și adaptate pentru a lucra cu mase imense de texte, ele încep să fie din ce în ce mai eficiente și la a crea texte sau copy-uri care au o rată de conversie destul de bună.
De asemenea, ce este și mai interesant, este faptul că există sisteme de AI care se specializează pe CRO (Conversion Rate Optimization). Cum funcționează acestea? Ei bine, ele intervin mai mult la nivel de site și se folosesc de A/B testing pentru a măsura și testa diverse texte sau design-uri de pe site, ajutând astfel specialistul PPC să afle care dintre acestea au rata de conversie cea mai promițătoare.
Toate aceste tool-uri de copywriting care au capacitatea de a îmbunătăți conversiile, sunt utile specialiștilor în căutare de texte cât mai atrăgătoare și convingătoare, eye-catching pentru utilizatori.
De ce să le folosești? Îți salvează timpul și în același timp prezic într-o anumită măsură “succesul” sau rata de conversie a ad-ului sau site-ului tău.
3. Pentru a spori productivitatea în copywriting
Un beneficiu major al prezenței inteligenței artificiale în copywriting este productivitatea. Spre exemplu, creatorii de conținut pot genera o serie de keywords, iar sistemele AI vor propune idei pentru noi articole sau postări pentru blog având la bază acele keywords.
După ce sistemul analizează lista de cuvinte propusă, el produce o serie de subiecte sau teme dintre care creatorul poate alege. În mod similar, odată ce subiectul postării este ales, bazându-se pe aceleași keywords, sistemul poate genera o schiță a textului după care copywriter-ul se poate ghida. Dacă esti atras de această nouă tehnologie și crezi că ți-ar ușura munca, atunci sigur vrei să cunoști aplicații precum Rytr sau Frase.
Care este rezultatul utilizării unui astfel de software? Ei bine, dacă alegi să te folosești de inteligența artificială atunci când scrii un articol de blog de 2000 de cuvinte, află că tot procesul de compunere, scriere, verificarea ortografiei și stilului nu va dura mai mult de 2 ore. Impresionant, așa e?
4. AI și SEO
La punctul anterior am discutat despre puterea AI de a îmbunătăți procesul de copywriting, sugerând noi subiecte pentru articole de blog, bazate pe o serie de keywords. Ok, dar cum ne alegeam keybword-urile ideale pe care să le folosim?
Dacă ai ajuns până aici, probabil deja bănuiești că răspunsul la această întrebare este dat tot de: inteligența artificială. Da, ai auzit bine! Poți folosi AI pentru o direcționare contextuală, dacă vrei să o numim așa. Practic: există tool-uri bazate pe AI, care lucrează împreună cu keyword research și te ajută să compui o listă de cuvinte relevante, și să îți creezi ulterior content-ul bazându-te pe acea listă.
Mai mult de atât, instrumentele de copywriting bazate pe AI, devin din ce în ce mai eficiente la a înțelege cele mai bune practici în materie de SEO și te pot ajuta să îți modifici textele, astfel încât să le faci mai search engine friendly. Surfer este unul din cele mai populare tool-uri SEO și ghici ce? E bazat tot pe AI.
Ce este important să reții:
Marketingul a evoluat și continuă să o facă cu pași repezi, iar specialiștii PPC, precum și cei din copywriting sunt nevoiți să fie la curent cu toate aceste noi tehnologii dacă își doresc să creeze conținut 100% up to date și digitalizat.
Înțelegând cum funcționează inteligența artificială și folosind toate aceste avantaje și proprietăți în favoarea ta, poți crea campanii PPC mult mai calitative, creative, reușind să îți atingi audiența target, dar să îți îmbunătățești și performanțele PPC.
În caz că nu ai adoptat AI în strategia ta de marketing până acum, te anunț că e ultima strigare, e un “acum ori niciodată”, întrucât deja e un basic pe care trebuie să îl îmbrățișezi dacă dorești să fii și să rămâi relevant în domeniu.
Atât pentru moment, iar până data viitoare stay digital!