TikTok este disponibil în peste 150 de țări, are peste 1 miliard de utilizatori și a fost descărcat de peste 200 de milioane de ori doar în Statele Unite. Dacă publicul țintă al brandului tău are între 13 și 60 de ani, ar trebui să fii pe TikTok chiar acum.
Știai că TikTok are unul dintre cel mai mare număr de utilizatori activi din întreaga lume? Astăzi, există peste 800 de milioane de utilizatori activi pe platformă, iar asta face din TikTok o platformă perfectă pentru a-ți promova businessul, având în vedere cât de progresiv este acest canalul și cât de repede a devenit popular.
De ce să alegi TikTok?
Este o rețea socială relativ nouă, cu cea mai rapidă creștere a utilizatorilor de-a lungul anilor. Este popular pentru funcția sa unică, în care utilizatorii pot încărca videoclipuri scurte de 60 de secunde.
Mai mult, prezența artiștilor pe platformă generează un nou tip de mișcare în care utilizatorii TikTok se pot alătura challenge-urilor. Hashtag-urile #kikidancechallenge sau #snowmanchallenge sunt un exemplu excelent în acest sens. Această tendință este importantă atunci când vine vorba de promovarea produselor sau awareness pentru branduri.
Cinci modalități de a-ți promova brandul cu TikTok
1. Urmarește TikTok Trends
Pentru a înțelege ce urmărește publicul țintă, trebuie să știi care sunt trendurile din aplicație, acest lucru va facilita crearea conținutului relevant.
Când produci hot-topic content, adică conținut cu teme actuale, persoanele care consumă informații similare vor vedea postarea, deoarece algoritmul estimează că poate fi interesant și de subiecte asemănătoare. Este foarte important să fii cu ochii pe modificările algoritmului, deoarece afectează direct strategia ta de marketing.
2. Incorporează hashtag-urile potrivite
TikTok se bazează foarte mult pe utilizarea hashtag-urilor pentru a sorta videoclipurile. Este vital să înțelegi ce îi place publicului tău țintă înainte de a le adăuga.
Verificarea trendurilor este una dintre modalitățile de identificare a hashtag-urilor populare. Alte metode includ explorarea discover section pentru a vedea care sunt hashtag-urile care se află în top. Selectează doar hashtag-uri relevante pentru conținutul tău, pentru a îmbunătăți căutarea, este mai bine să nu exagerezi cu numărul acestora.
Pe lângă inserarea hashtag-urilor populare disponibile pe TikTok, include și tag-uri relevante pentru brandul sau produsele tale.
3. Lansează Hashtag Challenge
Hashtag Challenges pot ajunge rapid la public, transmițând mesaje în mod eficient. Acest instrument este popular pentru a aduna utilizatori în mod organic. Este una dintre cele mai bune metode de mobilizare într-un timp scurt, folosind investiții minime. Dacă ești creativ, sigur reușești să ajungi în trenduri.
4. Ține pasul cu influencerii
La fel ca alte platforme de social media, TikTok are proprii influenceri cu milioane de urmăritori. Aceștia sunt o investiție excelentă pentru a câștiga noi audiențe.
Înainte de a te asocia cu un influencer anume, verifică activitatea și valorile pe care le comunică, convinge-te că sunteți pe aceeași lungime de undă.
5. Folosește TikTok Ads
TikTok a lansat un sistem de publicitate pentru companii pentru a-și promova brandul mult mai eficient. Oferă 5 tipuri de anunțuri:
In-feed native ads
Similar cu story-ul de Instagram în care brandul poate plasa un link către site și un buton de acțiune, in-feed native ads îți permite să faci același lucru. Prin inserarea unui link, utilizatorii pot vizita direct pagina de vânzări fără a părăsi anunțul.
Poți urmări metrici diverși în funcție de obiectivul tău, de exemplu vezi de câte ori este vizionat un anunț video, implicarea și rata de click, precum și afișările totale pe care le înregistrează reclama.
Hashtag challenge ads
Spre deosebire de challenge-urile obișnuite cu hashtag în care interacțiunea cu publicul are loc în mod organic, în versiunea plătită utilizatorul primește un banner clickable care îl duce spre pagina de promovare cu anunțul respectiv, acolo găsește instrucțiunile pentru a participa în challenge.
Prin intermediul acestui banner challenge ad, colectezi date, cum ar fi clickuri pe banner, vizualizări și trending slots, atunci când utilizatorii încep challenge-ul.
Brand takeover ads
Așa cum videoclipurile pe TikTok se bazează pe imagini și GIF-uri pentru a îmbunătăți conținutul, aceste imagini sunt setate să fie un anunț perfect. Brand takeover ads folosește imagini, clipuri scurte și GIF-uri care se leagă de pagina de destinație a produsului sau provocări specifice.
Top View
Top View ads sunt similare cu brand takeover ads. Diferența este că primele nu acoperă ecranul de îndată ce utilizatorii se conectează. Ocupă primul postările In-feed după 3 secunde. Afișează până la 60 de secunde de videoclip pe ecran complet cu redare automată și sunet. Acest lucru ajută la creșterea expunerii.
Branded Effect
Acest tip de ad permit brandurilor să creeze un anunț cu propriul filtru personalizat în aplicație, încurajând utilizatorii să interacționeze direct, într-un mod creativ și amuzant.
TikTok a crescut uimitor în ultimii ani. A fost descărcat de peste 2.6 miliarde de ori atât în App Store, cât și în Google Play în 2021. Având în vedere creșterea potențială viitoare, multe companii au investit în TikTok pentru a ajunge la un public mai larg, cât timp concurența nu este atât de mare.
Această rețea socială nu mai este o aplicație aleatorie pentru adolescenți. A devenit un mediu fructuos pentru a răspândi în mod eficient mesajul de brand. Datorită utilizatorilor activi, orice challenge nou poate depăși popularitatea tendințelor existente – făcând loc pentru desfășurarea unei campanii de succes.
Urmează sfaturile de mai sus pentru a stabili cea mai bună strategie de promovare a business-ului tau pe TikTok. Odată ce înțelegi regulile, devine mai ușor să le folosești în avantajul tău.