Da, sigur că la un nivel basic poți folosi Facebook și fără tracking. De ce nu? S-ar putea să funcționeze campaniile, dar cel mai probabil nu vei obține rezultatele pe care le aștepți și, în nici un caz, nu vei obține maximul din bugetul investit.
Ca să obții maximum de revenue sau conversii din bugetul tău este nevoie să ai un tracking corect făcut. Ce înseamnă acest tracking mai exact? Înseamnă crearea unui pixel (un cod) din platforma Facebook, instalarea lui în site, crearea de event-uri standard sau custom și folosirea lor în campaniile tale.
De ce este nevoie de un tracking corect setat? Pentru că prin tracking se face comunicarea dintre Facebook și site-ul tău, dintre tine și Facebook. Atunci când setezi un event, comunici algoritmului Facebook ce este important pentru tine și ce acțiune îți dorești să obții de la userii tăi în urma rulării campaniilor.
De exemplu: pentru tine este important ca userii să completeze un formular în site ca să ceară o ofertă. Pentru a comunica acest lucru algoritmului Facebook, este nevoie să setezi un event fie pe butonul de “Trimite formular”, fie pe pagina de “Formular trimis” – acel “thank you page” care marchează finalizarea acțiunii.
Astfel, Facebook poate monitoriza aceste event-uri și îți va afișa reclamele userilor care sunt cel mai aproape de a acționa așa cum îți dorești tu. Cu cât obții mai multe acțiuni, cu atât Facebook va aduna mai multe informații despre tipul de user care îți poate deveni client și în timp, va afișa reclamele către useri similari. În felul acesta, tu ai șanse mai mari să obții rezultatele dorite.
Exista 2 tipuri de event-uri:
Event standard – care înseamnă setarea unui cod de tracking (predefinit de Facebook) pe butoanele care declanșează conversia sau pe pagina de “thank you”, dacă există. Aveți mai jos câteva exemple:
Event custom – pe care il poți crea tu direct din platforma Facebook care poate fi un click pe butonul de “trimite formular”, poate fi un click pe un număr de telefon sau pe “vezi detalii”.
Pentru a te putea folosi de aceste event-uri, după update-ul iOS 14, mai ai de făcut un pas: verificarea domeniului. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că în Business Manager-ul tău, în tab-ul de Brand Safety, va trebui să adaugi domeniul tău pentru a genera un cod html, cod pe care ulterior, trebuie să îl adaugi în site. Apoi, revii în site pentru a apăsa pe butonul “Verify”, ca să închei procesul de verificare.
Pasul următor după ce adaugi codul în site și dai click pe butonul de “Verify” din platformă, este să asociezi event-ul cu domeniul verificat. Acest lucru se poate face în Events Manager din Business Manager.
Odată ce ai realizat toți acești pași, ești gata să creezi campanii în contul tău. Pixelul va fi folosit și în campaniile de trafic, de exemplu, pe când event-urile vor fi folosite numai în campaniile de conversii. Campaniile de trafic te vor ajuta să aduci trafic relevant în site pe baza datelor din pixel, iar event-urile te vor ajuta să obții mai multe acțiuni dezirabile pentru tine, și bineînțeles, revenue-ul pe care ți-l dorești.
Spor la conversii!