Care este mix-ul potrivit de campanii in Google Ads? Pentru e-Commerce si Lead Generation

Care este mix-ul potrivit de campanii in Google Ads? Pentru e-Commerce si Lead Generation

Fie ca esti magazin online si vrei sa obtii cat mai multe tranzactii sau un business interesat de generarea de lead-uri, Google Ads e un canal important in strategia ta de marketing online… sau ar trebui sa fie. 🙂

Dar ce mix de campanii se potrivesc cel mai bine tipului tau de business? Google Ads ofera in prezent multe tipuri de campanii care acopera obiective ca generare de vanzari sau lead-uri, generare de trafic, awareness etc si este important sa stii cand sa le folosesti.

Mai jos iti voi prezenta principalele tipuri de campanii pentru fiecare tip de business, incepand cu cele esentiale, care genereaza rezultate imediate si continuand cu cele utile pentru cresterea brandului pe termen lung.

E-commerce:

 1. Shopping Ads
 2. Dynamic Search Ads (DSA)
 3. Search Ads
 4. Dynamic Remarketing Ads
 5. Discovery Ads
 6. YouTube Ads
 7. Google Display Ads

In functie de bugetul disponibil, mix-ul tau de campanii va contine neaparat Shopping Ads si Search Ads cu o acoperire cat mai buna a cautarilor si apoi urmatoarele tipuri de campanii raportate la bugetul ramas.

 1. Shopping Ads

Un must-have pentru magazinele online. Pot fi de 2 tipuri: Standard sau Smart. Campaniile Standard apar doar in motorul de cautare Google, iar cele Smart apar in plus si in Gmail, YouTube etc. Bazate pe produsele din Merchant Center, Shopping Ads targeteaza userii care cauta produse specifice cu ad-uri ce contin imaginea produsului, pretul si numele magazinului.

 1. Dynamic Search Ads (DSA)

Potrivite pentru magazinele online deoarece ele au un inventar de produse pe care nu il pot acoperi doar cu Search Ads.  Campaniile DSA afiseaza ad-uri dinamice in functie de continutul site-ului, care trebuie sa fie bine indexat in Google. Astfel poti acoperi si cautarile foarte specifice si tot inventarul de produse.

 1. Search Ads

Clasicele campanii Search raman un must-have pentru orice business. Targetate dupa cuvinte cheie, le poti structura dupa cautari de brand, cautari generice pe categorii, marci de produse, concurenta. Combinate cu strategii de bidding automat, Responsive Search ads si audientele potrivite, au demonstrat ca raman in top ca si rate de conversie si volume de tranzactii.

 1. Dynamic Remarketing Ads

Daca folosesti Shopping Ads atunci este usor sa creezi si Dynamic Search Ads. Bazandu-se pe feed-ul de produse din Merchant Center, aceste campanii retargeteaza userii care au fost pe site cu bannere cu produsele pe care le-au vazut.

 1. Discovery Ads

Discovery Ads au crescut ca performanta in ultimul timp si depasesc Standard Display Ads. Folosesc bannere care se afiseaza in reteaua Google Display, YouTube, Gmail si Google Discover. Pot fi targetate dupa aceleasi audiente ca si campaniile Standard in Display, inclusiv audientele de remarketing. 

Se pot folosi atat pentru promovarea produsele si serviciilor, cat si a ofertelor promotionale.

Ca audiente poti incepe cu cele mai restranse –  remarketing, custom audiences, similar audiences si continua apoi cu cele mai largi – in-market audiences, affinity, life events, demographics.

 1. YouTube Ads

Campaniile Video au crescut odata cu expansiunea YouTube, al doilea motor de cautare din lume. Pot fi targetate dupa aceleasi audiente ca si campaniile Standard in Display, folosind video-uri de max 30 secunde, ce au call-to-action si mesajul important in prima parte a video-ului. Trueview for action si Trueview with Shopping se potrivesc foarte bine magazinelor online.

 1. Google Display Ads

Pe langa tipurile de campanii prezentate mai sus, poti folosi si campaniile Standard cu bannere in Display pentru a atrage useri noi pe care ii vei converti ulterior in clienti.

Lead generation:

 1. Search Ads
 2. Discovery Ads
 3. YouTube Ads
 4. Smart Display Ads
 5. Standard Display Ads

Business-urile care isi doresc sa genereze cat mai multe lead-uri cu ajutorul campaniilor de Google Ads pot folosi mix-ul de mai sus. Deoarece procesul de vanzare este in general mai lung fata de e-commerce, e important sa existe un mix intre Search si Display.

Raman de baza campaniile Search Ads structurate pe cautari de brand, categorii de servicii/produse sau concurenta. 

Pe langa acestea, campaniile in Display (Discovery Ads, Smart Display Ads, Standard Display Ads)  ajuta la atragerea de useri noi si cresterea notorietatii brandului. Ca audiente poti incepe tot cu cele mai restranse –  remarketing, custom audiences, similar audiences si continua apoi cu cele mai largi – in-market audiences, affinity, life events, demographics.

La YouTube Ads, in plus fata de obiectivul de generare de lead-uri, poti adauga si campanii de product and brand consideration, mai ales daca vrei sa educi piata cu privire la produsul sau serviciul tau.

Asadar, atunci cand alegi mix-ul de campanii in Google Ads, fie ca va iti doresti tranzactii sau lead-uri, nu uita sa iei in considerare pe langa rezultate si cresterea business-ului pe termen lung.

Daca ai nevoie de ajutor, ne poti scrie la contact@adlemonade.com si specialistii nostri Google Ads gasesc strategia potrivita pentru tine!