Studiu de caz: 343% crestere de lead-uri cu Google Ads pentru Natur House România

Marketingul digital a făcut industria nutriției mai complexă și mai competitivă. Odată cu creșterea numărului de centre de nutriție și dietetică, afacerile din acest domeniu au fost nevoite să își evalueze și să își actualizeze constant strategiile pentru a fi vizibili în online. 

Astfel că, în luna martie 2019, Natur House a apelat la serviciile noastre pentru a crește notorietatea brandului în online și a numărului de programări în centrele din țară. De atunci, lucrăm constant să ajungem la cât mai multe persoane care au nevoie de sfaturi în nutriție și diete sănătoase, prin strategii și campanii eficiente de digital marketing.

?  Istoricul

Natur House promovează o metodă de slăbire testată și îmbunătățită pe parcursul a peste 25 de ani de activitate în domeniul nutriției și al dieteticii.

Rezultatele dovedite și succesul metodei Natur House au dus compania să dețină și să opereze peste 2.300 de centre din 33 de țări din întreaga lume și, în acest moment, există peste 90 de centre în România.

?  Provocarea

Deși centrele Natur House erau foarte vizibile și cunoscute în mediul offline, brandul nu se bucura de aceeași vizibilitate și în online. Exista un mix de campanii online, însă ele nu erau integrate și nu aveau obiective clare. Era nevoie de o strategie integrată care să pună instrumentele online în slujba Natur House.

Prin dezvoltarea strategiei online de digital marketing, noi, la adLemonade, am reușit să atragem mai mult trafic relevant în site folosind același buget, am crescut notorietatea brandului Natur House și am generat un număr mai mare de programări în centrele din țară.

 • Obiective de comunicare
  • Comunicare de brand
  • Creșterea notorietății brandului în piață
  • Creșterea vizibilității centrelor din țară
 • Obiective de business
  • Generare de lead-uri online
  • Atragere de trafic relevant în site
  • Generare de trafic în centrele din țară 

?  Metoda adLemonade

Nevoia Natur House a fost atât de brand awareness, cât și de creștere a numărului de programări în centrele din țara. De aceea, soluția adoptată a fost să scoatem în evidență brandul Natur House prin mai multe tipuri de campanii. Pentru a avea un reach cât mai mare și rezultate excelente, am scos the big guns din Google și social media.

Am gândit astfel un funnel de vânzare prin care, cu ajutorul campaniilor Smart (Smart Display, Discovery Ads, etc.) am extins notorietatea de brand și am atras vizitatori în site aflați în etapa de awareness.

                                                                                              

În continuare, am folosit campanii de YouTube cu conținut de calitate dedicat celor preocupați de dieta și de un stil de viață sănătos, încrucișat cu campanii eficiente de Remarketing pentru a stârni cât mai mult interesul utilizatorilor.

Apoi, am continuat funnelul de vanzare prin campanii de Search, am targetat fiecare centru din țară, pentru a ne asigura că oamenii care caută nutriționist sau sfaturi în domeniu, știu că în apropierea lor se află un centru de nutriție și se pot programa ușor pentru o consultație.

Prin urmare, cu un mix integrat de campanii, am făcut trecerea naturală de la brand awareness către lead generation, obiectivul nostru final. Astfel, păstrând bugetul de promovare constant, am reușit să obținem un număr cât mai mare de programări în centrele de nutriție.

În Facebook, funnel-ul de vânzare e reprezentant de un mix de conținut de calitate și o targetare corectă a audienței. În organic, am alternat mai multe tipuri de mesaje, articole de blog și rețete pentru a aduce cât mai multă valoare utilizatorilor. Postările sunt completate de componența video prin care specialiștii Natur House oferă sfaturi pentru o dietă sănătoasă și un stil de viața activ.

Prin promovarea postărilor, am îndemnat oamenii să interacționeze cu brandul și am creat o comunitate în jurul lui. Am evitat să fim comerciali în postări, din contră, am vrut că relația dintre brand și public să fie una de încredere, să-i furnizăm informațiile de care are nevoie și care îi sunt utile pentru un stil de viață sănătos.

Cu Facebook Ads, ne-am adresat unor audiențe noi folosind targetări custom și am rămas top of mind pentru utilizatorii care cunosc deja brandul Natur House. Un tip aparte de campanii îl reprezintă cea de Lead Ads care s-a dovedit a fi foarte eficientă, iar persoanele se programează mult mai ușor direct din Facebook, completând formularul din reclamă.

 

 

Instagram vine în completarea Facebook ca un element cheie în mixul de comunicare a brandului, în principal prin strategia de conținut. Prin postările zilnice atât în feed, cât și în Instagram Stories, întărim relația cu urmăritorii, pentru a crește rata de interacțiune și pentru a-i atrage spre brand, în special acele audiențe care nu sunt atât de active pe Facebook și preferă Instagram pentru educare și entertainment.

                                                                                       

?  Rezultate

Am început să colaborăm cu Natur House în martie 2019 și rezultatele sunt grăitoare. Într-un an, am generat:

Google:

 • Traficul a crescut cu 161% (cu același buget investit)
 • Numărul de lead-uri a crescut cu 343%
 • Rata de conversie a crescut cu 66%
 • Rata de click s-a îmbunătățit cu 50%, datorită ad copy-ului specific și landing page-urilor dedicate

Facebook:

 • Traficul a crescut cu 172% (cu același buget investit)
 • Numărul de lead-uri a crescut cu 233%
 • Rata de conversie a crescut cu 19%