Tendinte in digital marketing pentru anul 2020

Pe masura ce intram intr-un nou deceniu si tehnologia continua sa se schimbe intr-un ritm rapid, oamenii de marketing si ownerii de business trebuie sa se pregateasca pentru noile tendinte de digital marketing.

Daca vrei sa tii pasul cu noutatile, afla din articolul nostru care sunt tendintele de marketing digital cu ajutorul carora iti vei aduce afacerea spre noi culmi.

? Cautarea vocala

„Alexa, cate dispozitive smart speaker au fost vandute in 2019?”

„200 milioane de dispozitive.”

In plus, 31% dintre utilizatorii de smartphone-uri din intreaga lume utilizeaza cautare activata prin voce, precum Siri, cel putin o data pe saptamana. Se estimeaza ca in 2020, 50% din toate cautarile vor fi cautari vocale. Asta face cautarea vocala una dintre cele mai mari tendinte de marketing online din 2020.

Exista o multime de lucruri pe care le poti face pentru a-ti optimiza site-ul pentru cautarea vocala, dar cea mai importanta schimbare implica utilizarea de long terms, precum „cum se prepara prajitura negresa”, in loc de un cuvant cheie mai scurt, precum „prajitura negresa”. De asemenea, asta implica modificari majore si in strategia ta din campaniile de Search.

 

      ? Automatizari in platforme media

Marii jucatori, precum Google și Facebook, vor continua sa te incurajeze sa folosesti suita lor de optiuni de automatizare atunci cand rulezi campanii platite. Provocarea va fi sa stabilesti cand functioneaza in interesul tau si cand nu. 

Nu exista nicio indoiala ca, pe termen lung, automatizarea iti va aduce mai multe avantaje, precum: timp economisit, o mai buna targetare a audientei, o mai buna performanta a campaniilor si cresterea treptata a veniturilor … iar lista poate continua.

Totusi, trebuie sa fii constient cu privire la momentul in care masinile pot face lucrurile mai eficient si la un nivel mai bun decat oamenii si cand tehnologia nu va intelege complexitatea unei campanii.

 

      ?Tehnica imersiva precum AR si VR

Realitatea augmentata (AR) si realitatea virtuala (VR) au explodat in popularitate in ultimii ani si devin rapid una dintre cele mai importante tendinte de marketing. Desi VR a fost cea mai populara dintre cele doua timp indelungat, se anticipeaza ca AR va depasi VR in 2020.

AR este deja folosit de marile companii precum IKEA. Folosind aplicatia si AR, clientii pot vedea cum ar arata o piesa de mobilier in spatiul lor inainte de a o cumpara. Am testat aplicatia si noi in biroul adLemonade, crezi ca e o alegere buna acest lampadar si fotoliu? 🙂 

 

      ?Postari shoppable

Pana acum, stii ca social media reprezinta o parte uriasa a marketingului online, insa ai putea sa nu-ti dai seama de cati oameni cumpara pe social media:

  • 60% dintre utilizatorii Instagram spun ca descopera produse noi pe Instagram;
  • intr-un sondaj de peste 4.000 de utilizatori Pinterest, 70% dintre acestia au spus ca Pinterest ii ajuta sa gaseasca produse noi.

In ultimii ani, Instagram, Pinterest si Facebook au toate modalitatile prin care magazinele de ecommerce pot crea postari folosind o integrare nativa care usureaza etichetarea si achizitionarea produselor direct din postare. Iar aceasta este o modalitate excelenta de a conduce traficul catre paginile de produse.

       

       ?Personalizarea

Publicitatea traditionala si reclamele generice sunt din ce in ce mai ineficiente. Pana si intreprinderile mici pentru un minim de succes au nevoie de o segmentare a audientei.

Listele de e-mail marketing segmentate sunt una dintre cele mai populare metode de a personaliza. De fapt, e-mailurile personalizate sunt de 3 ori mai eficiente decat cele generice trimise pe intreaga lista.

Acum ca esti la curent cu tendintele in digital marketing pe anul 2020, noi iti uram spor la crearea celor mai potrivite strategii pentru a obtine cat mai multe conversii in noul an. Daca ai nevoie de ajutor, haide sa povestim la o limonada, scrie-ne pe contact@adlemonade.com.