Instagram ads – un must have in colectia ta de digital

Instagram se dovedeste a fi din ce in ce mai utilizat si mai catchy. Platforma este una dintre cele mai populare si antrenante aplicatii de socializare. Cu peste 25 de milioane de conturi de afaceri inregistrate, a devenit o platforma sociala pentru digital marketing si construirea de branduri. Aproximativ 100 de milioane de fotografii si videoclipuri sunt incarcate zi de zi pe Instagram.

31% dintre utilizatorii de Instagram se incadreaza in grupa de varsta 18-24 de ani. Tine minte ca aceasta este o demografie extrem de valoroasa pentru brand-urile care incearca sa construiasca un public tinta viabil. Dar, cu o strategie de marketing bine planificata si o creativitate cat mai naturala, cu siguranta tu poti obtine tipul potrivit de expunere.

#1: Treci la un profil de afaceri Instagram

Inainte de a porni sau a continua drumul tau pe Instagram, asigura-te ca ai un cont de afaceri Instagram. De ce?

-Urmaritorii pot da click pe butonul de contact pentru a lua legatura cu tine.

– Ai acces la instrumentele de analiza Instagram denumite insights, unde poti vedea statistici precum afisari si accesibilitate pentru continutului tau.

– Cresc sansele ca postarile tale sa fie mai vizibile.

 

#2: In Instagram ai cateva optiuni de anunturi:

  • anunturi foto – format standard de postare Instagram
  • anunturi video – la fel ca mai sus, dar cu un videoclip in locul unei fotografii
  • anunturi carusel – un anunt de prezentare de diapozitive, care iti permite sa incarci multiple imagini
  • anunturi cu povesti (story) – acestea sunt vazute in partea de sus a feedului, langa povestile prietenilor pe care ii urmaresti
  • anunturi de tip colectie – un anunt catalog care prezinta utilizatorului ofertele produselor tale. 

 

De ce sa folosesti anunturi sponsorizate pe Instagram?

1. Instagram si Facebook sunt conectate, poti utiliza istoricul din Facebook pentru a-ti targeta mai bine publicul.

2. Inca de la crearea de ad-uri pana la bugetare, gestionezi totul din ads Manager.

3. Anunturile sunt atractive, ceea ce te poate ajuta sa obtii o rata de conversie mai buna la un cost redus.

4. Creativitate, creativitate si iar creativitate. Ai libertatea de a utiliza imagini, colaje, videoclipuri, atat in postari cat si in story-uri, atunci cand promovezi produsul sau serviciul tau.

5. Reclamele sunt greu de ratat, deoarece ocupa tot ecranul dispozitivului mobil.

6. Potrivit Instagram, 60% dintre oameni spun ca descopera produse noi pe platforma, iar 20% dintre utilizatori viziteaza un profil de afaceri in fiecare zi. Nu te-am convins pana acum ca platforma de Instagram este potrivita pentru tine? Iti mai oferim un argument.

7. 33% dintre cele mai populare povesti Instagram sunt distribuite in alte povesti. Ceea ce inseamna un win-win.

Cum am spus mai sus, Instagram foloseste datele demografice Facebook pentru a difuza anunturi. Acest lucru face ca instrumentul sa fie foarte bun pentru tine, daca vrei sa vizezi un public nisa, deoarece Facebook are deja un istoric decent si optiuni de directionare.

Modelul de bidding utilizat pe Instagram se bazeaza pe cost pe afisari. Costurile pentru ad-urile in Instagram sunt costuri usor mai mari comparativ cu cele de pe Facebook pentru ca sunt puternic vizate.

Mai mult, tu poti alege intre un buget zilnic pentru a limita suma cheltuita pe zi sau un buget pe viata in care platforma decide afisarea ad-urilor tale intr-o perioada de timp pana la epuizarea bugetului.

 

 

#3: Sa nu uiti de hastag-uri. Exista doua tipuri principale de hashtag-uri pe Instagram pe care trebuie sa le folosesti:

  1. Hashtag-uri specifice brandului sau campaniei. Creeaza un hastag pe care sa il folosesti la toate postarile tale. Sa fie un soi de slogan care imbraca frumos postarea. In orice caz, asigura-te ca hashtag-urile sunt unice, atragatoare si usor de retinut.
  2. Hashtag-urile de continut. Desi nu sunt populare, utilizarea acestora iti poate ajuta continutul sa fie gasit de publicul tinta. Aceste hashtag-uri pot parea simple, dar sunt esentiale, astfel incat tot mai multi oameni sa poata descoperi postarea ta. Dar vezi sa nu iti supraincarci postarile cu prea multe hashtag-uri. Foloseste in medie intre 3 si 9 hastag-uri pentru fiecare postare.

BONUS:

Oamenii de pe Instagram sunt atrasi de fotografii care arata natural si organic. Poti folosi oameni in fotografiile tale, astfel incat sa iti faci produsul sa para mai autentic. De asemenea, ii ajuti pe urmaritorii tai sa inteleaga cum arata produsul tau. 

Creeaza o poveste din profilul tau. Fie ca alegi sa postezi pe linie sau pe coloana, fa-i pe urmaritori sa inteleaga ce urmeaza sa postezi si sa astepte cu sufletul la gura urmatoarea ta miscare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cauti mai mult ajutor pe Instagram? Abia asteptam sa ne cunoastem la o limonada si sa punem “in coloane” strategia de Instagram.