Toamna se numara conferintele internationale Google, iar noi am raspuns prezent

In septembrie, am participat la o serie de conferinte internationale Google extrem de interesante de unde ne-am intors cu un know-how pe care astazi il impartasim cu voi.

  ?? Google CEE Agency Summit 2019

Evenimentul international dedicat agentiilor partenere Google din Europa Centrala si de Est a avut loc in Kiev, Ucraina. Acesta a fost un bun prilej de a afla noutatile Google Ads din cadrul conferintei si de a schimba idei si experiente cu specialisti din alte tari.

S-au dezbatut teme precum solutii de smart bidding, Shopping ads si smart shopping, machine learning si concepte creative in YouTube.

Iata cateva idei fresh pe care sa le pui in practica chiar de astazi:

 

    ? In curand vom putea folosi video create automat din resurselele existente in Responsive Display Ads fara a investi timp si efort in crearea lor

   ? Cum se te extinzi in afara campaniilor din Search? Foloseste Smart Display si Discovery campaigns. In Smart Display poti folosi strategii de bidding ca: Maximize conversions, Target CPA si Target ROAS.  Pentru Discovery campaigns ai la dispozitie Maximize conversions si Target CPA.

  ? Promoveaza-te eficient pe YouTube alegand corect obiectivul: de awareness/ branding sau performance. In functie de acest obiectiv iti vei construi audienta potrivita si vei putea alege corect formatele specifice. De exemplu, pentru Awareness poti folosi bumpers si Trueview for reach, iar pentru Performance trueview for action.

  ? Foloseste video si in Responsive Display Ads. Specialistii Google au recomandat sa folosesti si video alaturi de imagini in ad-urile de tip Responsive Display Ads. Intr-un studiu de caz realizat pe acest subiect, numarul conversiilor a crescut cu 5% atunci cand s-a folosit un video in ad vs. doar imagini.

 

  ?? Google Elevator

La Google Elevator in Varsovia, am avut ocazia sa ne exersam muschii de crestere ai agentiei. Am primit o structura clara a pasilor pe care trebuie sa ii facem ca sa ne dezvoltam ca business si sa cream si mai multa valoare pentru clientii nostri. Am povestit despre viziune, misiune si valori, dar si despre structura, obiective, leadership si cultura organizationala. 

Cu siguranta a fost o experienta revelatoare si abia asteptam sa punem noi idei in practica pentru a genera cat mai multa valoare catre clientii nostri, angajati si agentie.

 

Iata 5 idei de aur pentru o echipa performanta:

 ? Fii riguros cu tine insuti si auto disciplineaza-te in a-ti seta obiceiuri mici, dar care te ajuta sa devii mai bun pe zi ce trece. Este nevoie de 66 de zile ca acel obicei sa devina un lucru normal in rutina ta.

 ? Asigura-te ca vaslesti in aceeasi directie si in acelasi ritm cu cei din echipa ta si cel mai important lucru, sa va adaptati directia in functie de cum bate vantul.

 

 ? Incearca sa automatizezi task-urile repetitive sau care, de obicei, iti fura prea mult timp. Focuseaza-te pe ceea ce e cu adevarat important – dezvoltarea ta, a clientilor si automat, a agentiei.

? Daca esti manager sau leader, incearca sa iti controlezi emotiile negative, practica empatia fata de cei din echipa ta si fii atent la vocabularul si tonul folosit.

 

 ? Leadership-ul nu este ceva ce faci oamenilor, ci este ceva ce faci cu oamenii.

Ne place sa fim la curent cu tot ce este nou in materie de inovatii Google si abia asteptam editiile de anul viitor.

Felicitari Google pentru organizarea acestor evenimente, ne bucuram ca am luat parte la ele si am putut contribui la un mediu digital mai performant!