Anuntul celor de la Google cu privire la Shopping Ads si faptul ca acestea vor aparea si in Romania, a fost una dintre cele mai bune vesti din domeniul digital din ultima vreme pentru piata autohtona.
Ce sunt Shopping ads? – O alta categorie de ads care se afiseaza prezentand produsul cu prețul și fotografia acestuia. De asemenea, se pot adauga recenzii sau promotii, dupa exemplul de mai jos.
Shopping Ads se afiseaza inainte de anunturile obisnuite si listarile orrganice.
Acestea functioneaza deja, de ceva timp, pe alte piete precum cea din SUA si UK si s-au dovedit a fi un real succes pentru toti retailerii ce activeaza in mediul online.
Aici, la adLemonade, ne place sa fim in ton cu toate noutatile din domeniu si sa le oferim clientilor nostri sfaturi profesionale, testate si care s-au dovedit a fi utile pentru a-si extinde afacerea in online.
Asadar, in cazul in care esti de acord cu faptul ca shopping ads e urmatorul must-have pentru orice ecommerce care se respecta sau pur si simplu doresti sa iti imbunatatesti cunostintele in materie de ppc, ne-am gandit la 5 pasi pe care sa ii urmezi in strategia ta de digital:
- Creeaza un cont in Merchant Center si Optimizeaza feed-ul de produse
Merchant Center este de fapt locul în care se petrec multe acțiuni în cadrul campaniilor shopping. Cea mai importanta componenta este feed-ul. Feed-ul reprezinta o baze de date care stocheaza o lista cu toate produsele propuse spre vanzare. Aceasta lista trebuie sa fie intr-un format special cerut de Google cu mai multe tipuri de atribute (ca in imaginea de mai jos).
Cateva sfaturi pentru un feed ,,sanatos” ar fi:
🍋Prezenta unor titluri prietenoase pentru aceste produse;
🍋 Existenta si imbunatatirea produselor;
🍋 Imaginile sa aiba o calitate buna;
🍋 Utilizarea cuvintelor cheie relevante în descrieri;
- Alege o strategie de Bidding corespunzatoare
Cand vine vorba de strategiile de bidding in campaniile de Shopping, acestea pot fi grupate in 2 categorii: automate si bazate pe anumite reguli.
🍋Strategiile automate sunt utile atunci cand rulam mai multe campanii de shopping in paralel. AI Google invata pe masura ce ruleaza si se ghideaza dupa obiectivele setate de noi.
🍋Strategiile bazate pe reguli permit setarea specificatiilor privind rentabilitatea investitiei, tendintele, conversiile si afisarile.
- Segmenteaza Campaniile de Shopping
Prin segmentare, produsele ajung la publicul tinta si astfel la tipul de utilizator pe care ni-l dorim. Cea mai de pret arma a oricarui specialist sunt cuvintele negative. Folosindu-le in mod corespunzator, acestea ne pot ajuta sa filtram pentru ce tip de cautari se afiseaza produsul respectiv.
- Targeteaza cat mai specific
Pe langa banala targetare in functie de locatia utilizatorului, Google ne pune la dispozitie si un anumit tip de audienta numit Audiente Similare. Cu alte cuvinte, pot fi vizati in mod special vizitatorii noi la care se identifica un comportament similar de cautare ca al clientilor deja existenti.
- Utilizeaza promotiile pentru o performanta crescuta
Promotiile sunt una dintre cele mai productive cai prin care campaniile de shopping sunt eficiente.
O reducere de pret va fi in totdeauna un element evidentiator pentru orice produs din lista. Asadar, cuvinte de genul ,,oferta speciala” pot face cateodata, diferenta intre branduri sau competitori. Conform bunelor practici, cele mai eficiente propuneri de promotii sunt:
🍋Transport gratuit
🍋Cumpara 1 si primesti 2
🍋,,- x%”
Campaniile de shopping s-au dovedit unele dintre cele mai profitabile investitii pentru retailerii de pe pietele externe. Dar inainte sa investim bugete semnificative in acestea, trebuie sa tinem cont de mai multi factori, de la partea de setare a contului de Merchant Center si a feed-ului, pana la strategia de bidding si audientele folosite.
Daca ai un e-commerce si ai nevoie de ajutor cu implementarile de Shopping Ads, vino sa povestim la o limonada cu PPC sau scrie-ne la contact@adlemonade.com!