Go International cu Google Ads

Pietele internationale par a fi o idee buna pentru business-ul tau? Chiar daca esti la inceput de drum sau ai deja un brand cunoscut in Romania, trebuie sa faci o analiza amanuntita inainte de a lua decizia de a intra pe alte piete.

Promovarea online e un must in strategia ta de marketing, asadar te putem ajuta cu cateva ponturi, din experienta noastra de Google Ads Experts, cu peste 30 de clienti internationali.

Iata ce a functionat la noi, dar ia in considerare ca fiecare domeniu e diferit, iar comportamentul userilor la fel, de la o tara la alta. Asadar ce functioneaza in US, posibil sa nu aiba acelasi succes in UK.

Analizeaza competitia si descopera cu cine vei concura in fiecare tara

Sunt cateva tool-uri care te pot ajuta sa obtii multe informatii despre ad-urile concurentilor, cuvintele cheie pe care le targeteaza, precum si volumele de cautare in fiecare tara in parte. Poti folosi Keyword Planner, Ad Preview and Diagnosis, Google Trends, toate sunt tool-uri gratuite de la Google.

Noi utilizam si spyfu.com, semrush.com, ispionage.com sau keywordspy.com pentru spionarea competitiei. 🙂

Creeaza campanii diferite pe tari

Iti recomandam sa creezi campanii diferite pentru fiecare tara pe care alegi sa o targetezi. Astfel vei putea fi cat mai specific, cu ad-uri si landing page-uri personalizate pentru fiecare tara in parte. De asemenea te va ajuta si sa gestionezi mai bine bugetele de promovare, deoarece CPC-urile si performanta pot diferi foarte mult de la o tara la alta.

Creeaza campanii de brand

Campaniile de brand protect sunt un must atunci cand vrei sa te promovezi in alte tari. Te ajuta sa ai un scor de calitate bun la nivel de cont, ceea ce duce la CPC-uri mai mici, chiar si pentru campaniile generice. De asemenea e important sa apari primul in Google, pentru oricine doreste sa afle mai multe informatii despre tine, mai ales daca produsele tale se vand si prin distribuitori locali.

Un extra sfat ar fi sa cauti numele brandului tau pe Google, in tara respectiva, pentru a vedea daca mai sunt alte companii, din alte domenii, cu acelasi nume ca alt tau. Si sa incerci sa excluzi expresiile irelevante. Mai ales daca ceilalti au o “faima” negativa.

Shopping Ads functioneaza bine

Din experienta noastra, Shopping Ads sunt de real folos in alte tari (mai ales in US), daca esti un e-commerce, deci foloseste-le inca de la inceput.

In functie de bugetul disponibil, poti segmenta tipurile de produse in campanii separate, daca ai un buget mai mare, sau ad group-uri separate, daca ai un buget mai mic. Ruleaza periodic Search terms reports si adauga negative, pentru a-ti imbunatati performanta.

Nu uita de campaniile Dynamic Remarketing sau Remarketing

Alaturi de campaniile Search si Shopping, iti recomand sa creezi in cont si campanii de Remarketing. Daca esti un magazin online, poti folosi si Dynamic Remarketing. (feed-ul de produse e acelasi cu cel pentru Shopping Ads). Te ajuta in timp la cresterea si apoi consolidarea notorietatii brandului si e o modalitate usoara ca userii tai sa te vada in mai multe locuri.

Optimizari legate de ad schedule

Cheltuieste-ti eficient bugetele, mai ales daca sunt volume mari de cautare. Analizeaza  performanta campaniilor pe ore si zile ale saptamanii si modifica bid-urile pe anumite intervale orare, in functie de performanta. Poti chiar sa opresti campaniile intre anumite ore (de exemplu noaptea), daca esti limitat de buget.

Speram ca iti vor fi de folos aceste sfaturi. Spor la analizat, implementat si…go for it! 😉

Daca totusi suna prea complicat, apeleaza cu incredere la specialistul tau in marketing online, Google Premier Partner. Iti oferim solutii personalizate pentru cresterea afacerii tale prin promovare eficienta. Hai sa vorbim la contact@adlemonade.ro.

Photo credit