Facebook Ads Strategies + Valentine’s Day = LOVE

Cand vine vorba de Valentine’s Day parerile sunt impartite. Clientii ne intreaba frecvent: sa facem oare campanii speciale? Sa nu facem? Merita sa investim timp si bani in acest eveniment? Din experienta noastra acumulata cu peste 300 de clienti care aveau produse pretabile pentru Valentine’s Day, raspunsul clar este: DA. Ca atare, pentru cei care doresc sa creeze campanii de Sf. Valentin, avem cateva sugestii pe care le-am testat in timp si care au avut succes.

Sugestia nr.1

Creeaza campanii separate pentru femei si barbati

In social media, este foarte important modul in care te adresezi fiecarei categorii de public. De la text, la tipul de produs promovat, la imagine si tip de ad, toate trebuie sa fie tailor-made pentru fiecare tip de public. De exemplu, femeilor le prezinti evenimentul si produsul mai emotional, mai cald si alegi imagini mai colorate, in culori feminine. Barbatilor, in schimb li te adresezi mai “distant”, dar prietenos, in ideea de a-i ajuta cumva sa cumpere un cadou rapid pentru partenera lor, dar care sa ii faca acesteia placere. Barbatii nu trebuie sa piarda mult timp. Ofera-le cateva variante, livreaza-le rapid si garanteaza-le succesul catre persoana iubita. And that’s it. Splitul pe aceasta targetare il faci din adsets, din zona de audiences:

 

 

Sugestia nr. 2

Targeteaza orasele mari

Sf. Valentin este un eveniment care se sarbatoreste de putin timp in Romania si la care au aderat in principal cei care locuiesc in marile orase. Daca vei dori sa atingi o audienta interesata de cadouri dedicate acestei sarbatori, va trebui sa ii targetezi in special pe ei. Poti face asta tot din zona de audiente de la nivel de adgroup, ca si in cazul targetarii si functie de gen.

 

Sugestia nr. 3

Targeteaza persoane cu varste intre 22-35, implicate in relatii

Aceasta sarbatoare este despre cuplu, este ziua lor in doi. De aceea, iti recomand sa ii targetezi pe cei care declara ca sunt intr-o relatie de cuplu si au o varsta la care ar fi incantati sa sarbatoareasca ziua dragostei. Aceasta targetare o poti face tot din zona de audiente, selectand Demographics-> Relationship->Relationship Status. Daca vei considera ca audienta creata este prea mare (peste 150 000 de utilizatori) mai poti adauga si alte filtre, folosind Narrow Audience. Ca exemplu, poti adauga interese legate de Valentine’s Day. Atunci cand adaugi un criteriu prin narrow audience, utilizatorii targetati vor indepini cel putin 2 dintre criteriile selectate: unul din prima targetare(Relationship in cazul nostru) si cel putin unul din a doua (Interese Valentine’s Day):

 

Sugestia nr. 4

Creeaza adgroup separat pentru targetarea persoanelor Engaged

In contextual dat, aceasta targetare poate sa iti aduca cele mai bune rezultate. Ce facem atunci cand suntem indragostiti la maxim de partener? Ne logodim :D. Pentru mine, in campaniile de Sf. Valentin acesta targetare a avut cea mai buna rata de coversie atunci cand am discutat despre cadouri pentru 14 Februarie. So… give it a try!

 

Sugestia nr. 5

Foloseste Dynamic Ads

Dynamic Ads este Mecca din Facebook 😀 pe anumite domenii. Cel putin o data in viata trebuie sa le incerci. Rezultatele sunt extrem de bune atunci cand discutam despre remarketing, dar si cand discutam despre audiente noi. Inainte de a rula dynamic ads trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

  1. Creezi si setezi corect Pixelul si ceri developerului sa adauge event-urile
  2. Creezi catalogul de produse
  3. Creezi feedul de produse (sau il ceri developerului). Informtii despre feed gasesti aici.
  4. Creezi campania cu goal de Catalog Sales

Poti crea feed separat pentru produsele de Sf. Valentin sau, daca le ai intr-o categorie separata, poti segmenta feedul general de produse creand un Product Set specific pentru ele.

Acestea ar fi cateva sugestii testate pe care vi le oferim in prag de Ziua Indragostitilor. Spor la implementari si rezultate excelente!

Daca  ai nevoie de ajutor cu setarea si optimizarea campaniilor de Facebook,  hai sa povestim la o limonada cu PPC la contact@adlemonade.com!