Ponturi pentru succesul campaniilor Google de Craciun

A inceput febra cumparaturilor de sarbatori si, pentru cele mai multe dintre magazinele online, cea mai aglomerata si mai profitabila perioada a anului. Cu tot mai multe platforme disponibile, clienti cu asteptari tot mai mari, date de analizat tot mai stufoase, poate fi dificil sa stii in ce directie sa iti concentrezi eforturile in zona marketingului digital. Iata mai jos cele mai importante puncte pe care sa le bifezi pentru succesul campaniilor Google.

1. Verifica bugetele si sumele licitate

Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ti se termine bugetele in perioada premergatoare Craciunului. Verifica si asigura-te ca ai bani suficienti alocati in aceasta perioada cheie a anului pentru zona de e-commerce. Sumele licitate vor creste, cu siguranta, pentru ca e competitie mare in aceasta perioada, dar si ratele de conversie sunt mai mari decat in alte perioade ale anului.

2. Verifica datele de contact din platforma

Din cand in cand se mai dezaproba anunturi sau pica pagini din site. Daca se intampla asa ceva e important sa rezolvi rapid problemele. Poti seta Google Ads sa trimita o alerta ori de cate ori apar probleme in cont. Asa ca este un moment bun sa te asiguri ca ai setate aceste preferinte si ca datele de contact sunt actualizate.

3. Anunturi si extensii speciale de Craciun

Multe magazine online au oferte si promotii care ruleaza in perioada premergatoare sarbatorilor si ar trebui ca anunturile si extensiile sa reflecte acest lucru. Ar putea fi o activitate consumatoare de timp scrierea de anunturi speciale pentru fiecare grup din campaniile de Google ads, asa ca, fie le pregatesti din timp, fie modifici doar anumite parti ale anunturilor deja existente.

O alta varianta  este folosirea extensiilor de promotii care se seteaza foarte usor si se pot aplica la nivel de grup, campanie sau chiar cont. Riscul cu aceasta abordare este ca extensiile de anunturi nu se afiseaza de fiecare data cand se afiseaza un anunt.

Creaza si extensii de sitelink in care sa promovezi anumite produse care crezi ca vor fi best sellers in sezonul de cadouri. Nu uita xnici de extensiile cu informatii suplimentare (callouts) unde poti prezenta beneficii pe care le oferi.

Recomandam, de asemenea, folosirea functiei countdown in reclame pentru generarea sentimentului de urgenta in clientii potentiali.

4. Seteaza reguli de pornire/oprire anunturi sau campanii

Probabil ca nu vrei sa intrii in cont in ajunul Craciunului ca sa opresti anunturile cu mesaj de Craciun si sa le pornesti pe cele speciale de Revelion. Asa ca seteaza reguli de oprire a anunturilor/campaniilor cu mesaje de sarbatori si pornire a celor standard sau a celor pe care doresti sa le rulezi in continuare.

5. Tine cont de programul de functionare

Ar putea fi nevoie sa schimbi informatii din anunturi cum ar fi timpii de livrare. Daca ai extensii de apel setate in cont, ar fi bine sa le setezi sa ruleze doar in perioada in care este cineva disponibil sa preia apelurile telefonice. Ai putea chiar sa pauzezi campaniile cu totul daca este o perioada mai lunga de timp in care stii ca nu se va putea ocupa nimeni de livrari.

6. Folosește puterea listelor de remarketing
Image result for the power of remarketing
Sursa foto: https://www.flo-marketing.co.uk

Poti folosi listele cu utilizatorii anteriori ai website-ului si in reteaua de Search si in reteaua de Display Google. Poti seta campanii in Search in care sa folosesti cuvinte mai generice, pe care in mod normal poate nu ai licita, pe care sa le restrangi ca targetare cu ajutorul listelor de remarketing. Utilizatorii care au mai cumparat de la tine sau au interactionat cu site-ul tau te cunosc si e mai probabil sa cumpere de la tine.

In reteaua de display poti seta livrarea de bannere catre liste segmentate fie dupa timpul scurs de la ultima vizita, fie dupa paginile din site vizitate. De exemplu, poti targeta toti utilizatorii anteriori cu un mesaj mai general: “Descopera rochii la preturi excelente ”, pe cei care au vizitat deja sectiunea rochii din site cu un mesaj de genul “Inca mai cauti rochia perfecta?”, iar pe cei care au cumparat deja de la tine cu “Ar putea sa iti placa si produsele x”.

Nu neglija nici cookie-urile din aceasta perioada. Se mai achizitioneaza si intre sarbatori sau chiar in ianuarie produse din listele cu dorinte pentru Craciun.

Ai nevoie de ajutor cu campaniile de Google Ads? Hai sa povestim la o limonada cu PPC.